Àmfora Jaciment de Can Bellet

FITXA TÈCNICA
Nom de l’Objecte
Àmfora
Matèria – Tècnica
Argila, ceràmica ibèrica a torn
Dimensions
28cm diam.x 72cm alçada
Tema. Descripció. Títol
Àmfora. Conserva el perfil sencer tot i que li manca la part final de la base.
Procedència
Jaciment de Can Bellet – Can Canyameres – La Guinardera ll de Sant Cugat del Vallès.
Restauradora
Mª Neus Campmany Queralt
Exàmen preliminar i diagnòstic
Suport
Peça gran d’argila treballada a torn, d’una pasta depurada, de so metàl.lic. Presenta diferents coloracions degut a la cocció.
Preparació
La preparació és el mateix suport, hi ha quantitat de fragments i la gran majoria tenen restes d’adhesius d’anteriors intents de muntatge i també abundància de restes de terra i concrecions calcàrieas.
Proposta de restauració
– 1ª Neteja amb sec. – 2ªNeteja humida (aigua destil.lada) per estovar les concrecions. – 3ª Neteja aplicant acetona per eliminar els adhesius antics – Consolidar el gruix dels fragments amb paraloid B-72 – Ordenar els fragments, per tons i gruixos. Procés de Conservació
Procés de Conservació – Restauració
Neteja
Fem una primera neteja en sec per eliminar la terra i seguidament amb aigua per estovar les concrecions, ens ajudem de respalls tous, bisturi i espatules. Amb acetona eliminem els restes d’ adhesius antics i sorra que hi ha en el gruix dels fragments . Sistema de presentació.
Sistema de presentació. Reintegració.
Un cop nets, ordenem els fragments per gruixos i tons de la ceràmica, consolidem el seu gruix amb paraloid. Muntem la peça amb cinta adhesiva de paper i la unim per parts. Utilitzant un adhesiu reversible, pujem la peça, ens assegurem de tenir una bona base per pujar l’àmfora amb més garanties. Amb l’ajuda d’un tipus de reixa de plàstic que col.loquem a l’ interior assegurem la únio entre aquestes grans parts i també afavorim la consistencia de les zones reintrgrades. Quan observem que la podem tancar prou bé juntem les tres grans parts. Finalment, donem forma, polim, consolidem i retoquem amb un to neutra semblant a la peça original. La zona de la base la deixem oberta , ja que no tenim informació per tancar-la i la memòria de la intervenció ens informa que la base va ser retallada intencionadament
Abrir chat
1
💬 ¿Necesitas ajuda?
Hola, en què et podem ajudar?
Call Now Button