Sant Llorenç, Plafó de rajoles

FITXA TÈCNICA 
Nom de l’Objecte 
Plafó de rajoles
Matèria – Tècnica 
Ceràmica
Dimensions
81×54 cm – 24uitats de 13,5×13,5x1cm
Autor – Època 
segle XVIII
Tema. Descripció. Títol 
Sant Llorenç
Procedència
Fons Joaquim Mir
Restauradora
Mª Neus Campmany Queralt
Exàmen preliminar i diagnòstic
Suport
Ceràmica
Capes de superfície 
Esmalt
Proposta de restauració 
Treure la tela de protecció. Esquema gràfic Consolidar capa superficial. Neteja. Consolidar gruix dels fragments i Unir els fragments amb adhesiu. Reintegrar amb estuc i retoc de les zones reintegrades. Muntar el conjunt sobre d’un suport d’aerolam. Enmarcar amb perfil d’alumini.
Annexos
.Totes les rajoles tenen la seva numeració sobre la tela de coto amb el número de registre i el seu número d’ ordre dins el conjunt. 
Procés de Conservació – Restauració
Fixació capa pictòrica. Tintes 
Fixem l’esmalt trencat amb adhesiu.
Neteja
Fem una primera neteja utilitzant vapor d’aigua, fem una segona i una tercera amb alchol i acetona.
Sistema de presentació. Reintegració. 
Es treu la tela de cotó amb vapor d’aigüa, treballant rajola per rajola individualment. Es consolida la capa superficial mes debilitada amb paraloid. Realitzem una neteja mes acurada. Consolidem el gruix dels fragments i els unim. Reintegrem amb estuc l’esmalt ( l’estuc el tenyim segons el color de fons que predomina ) i amb escaiola les zones on manca suport. Retoquem i tanquem les línies de dibuix amb pintures acríliques Es munta el conjunt sobre d’un suport d’-Aerolam -(material, lleuge, aillant i resisten) i enganxem les rajoles en aquest suport amb -Fermafix- (pasta adhesiva reversible i molt estable). Després apliquem la beurada al conjunt de rajoles i l’emmarquem amb perfil d’alumini.
Abrir chat
1
💬 ¿Necesitas ajuda?
Hola, en què et podem ajudar?
Call Now Button