Àngel orador

Peça de ceràmica de bescuit blanca

Peça de ceràmica de bescuit blanca, mate. Està acollada sobre una base de marbre amb una ànima de ferro que la travessa pel centre de la figura. A causa de la trencada que ha sofert, ho he pogut veure. El trencament ha sigut probablement degut a un acte vandàlic, i l’ha deixat partida en dos grans fragments i en dos més petits.També hi ha altres desperfectes que falten com són, un dit i la part superior de la creu que té entre les mans. Al coixinet on reposa la figura també falta la borla amb serrell de l’angle esquerre.
Observem brutícia acumulada i adherida pel pas del temps en racons i plecs de la roba.

Proposta de restauració
Neteja de l’interior i exterior de la figura i de la peanya de marbre. Consolidació del gruix dels fragments per afavorir la unió.
Unió dels fragments amb un adhesiu fort i estable. Refer els elements que falten, dit, part de la creu i borla del coixí, així com reintegrar, on manqui material, 

Procés de Conservació – Restauració
Fem una neteja de tots els fragments, primer en sec per eliminar pols i brutícia més superficial i seguim amb una solució d’aigua desionitzada i sabó neutre utilitzant raspallets de pèl curt fins a eliminar la brutícia dels racons. Esbandim i l’acabem amb una solució d’aigua i alcohol per tal d’eliminar la humitat que hagi pogut quedar. També es neteja l’interior amb aspirador, està ple de brosses de guix i fragments de ferro oxidat, són els restes de material que van utilitzar per unir la peça amb la base, aquesta anima interior de ferro la consolidem amb paraloid.
Sistema de presentació. Reintegració.
Un cop nets, ordenem els fragments, consolidem el gruix dels fragments per afavorir una bona adhesió i comencem enganxant les ales i els trossets més petits, seguim reintegrant les zones que falten (el dit i la creu) i un cop tenim tota aquesta zona acabada procedim a enganxar-la a la gran part inferior, utilitzant un adhesiu fort i estable de dos components que també té la capacitat de reintegrar allà on manca material.
Abrir chat
1
💬 ¿Necesitas ajuda?
Hola, en què et podem ajudar?
Call Now Button