Plafó de rajoles Sant Antoni de Pàdua

Proposta de restauració
Es conserven 11 rajoles d’una composició de 12. La rajola central superior on hi hauria la cara del Sant està totalment destrossada i fragmentada en cinc trossos (només hi ha la corona del Sant, un 20% de material original). Dues d’elles no te- nen la mida, els falta una tercera part. Tres més estan fragmentades en 2,3 i 5 trossos. Totes elles estan escantonades i algunes tenen el revers amb morter de calç i sorra.
Caldrà una consolidació de les zones febles de la capa superficial de les rajoles i netejar les res- tes de materials adherits al revers i a les vores. Tot seguit les treballarem una per una, unint els fragments, reintegrant el material i retocant a la manera il·lusionista. Un cop restaurades íntegra- ment, es muntarà tot el conjunt sobre un panell d’Aerolam i es tancarà amb perfil d’alumini.

Condicions ambientals indispensables després del tractament
65% H.R, 18oC a 20oC
Seguiment després del tractament
Complir les condicions ambientals
Procés de Conservació – Restauració
– Restauració Consolidació, neteja, unió, reintegra- ció, retoc de cada una de les rajoles per acabar amb el muntatge de tot el conjunt sobre un panell d’Ae- rolam emmarcat amb perfil d’alumini.

Sistema de presentació – Reintegració.
Es consolida la capa superficial més debilitada amb Paraloid. Realitzem una neteja més acurada, per treure tots els estucs i morters. Treballem cada rajola com una unitat i restaurem cada una d’elles segons el seu deteriorament, unim els fragments trencats, reintegrant i retocant el que faci falta. El retoc és fa amb pintures acríliques i es completa amb vernís de retoc i acabat.Es fa el muntatge del conjunt sobre un suport d’Aerolam (material, lleuger, aïllant i resistent) i enganxem les rajoles en aquest suport amb -Col Fix- (abans anomenat Fermafix de la casa Cemarc- sa, pasta adhesiva reversible i molt estable). Final- ment l’emmarquem amb perfil d’alumini en forma de L. en aquest hi incorporem uns suports per poder-se penjar i acollar a la paret on s’ha d’exposar.

Número de registre MVR/ 10239
Nom de l’objecte
Plafó de rajoles Matèria
Tècnica Ceràmica
Dimensions
Plafó 58×43 cm – es conserven 11rajoles. Nou de13,5×13,5×1,5cm i dues de 8cm x1,5cm (aprox.)

Autor – Època
Desconegut – segle XVIII

Tema. Descripció. Títol
Sant Antoni de Pàdua
Procedència
Antic Hospital de Sant Joan de Martorell
Restauradora
Ma Neus Campmany Queralt
Data d’inici de la restauració
20 de març de 2018
Data final de la restauració
18 de maig de 2018
Examen preliminar i diagnòstic Suport
Ceràmica
Capes de superfície
Esmalt

Abrir chat
1
💬 ¿Necesitas ajuda?
Hola, en què et podem ajudar?
Call Now Button