Sant Domènec de Guzman, plafó de rajoles

Procés de Conservació – Restauració

– Restauració Consolidació, neteja, unió, reinte- gració, retoc de cada una de les rajoles per acabar amb el muntatge de tot el conjunt sobre un panell d’Aerolam emmarcat amb perfil d’alumini. Sistema de presentació – Reintegració. Es consoliden zo- nes de la capa superficial més debilitades amb Pa- raloid. Realitzem una neteja més acurada on apre- ciem tot el deteriorament i tot seguit treballem cada rajola com una unitat i restaurem cada una d’elles segons el seu deteriorament, unim els fragments trencats, reintegrant i retocant el que faci falta. El retoc es fa amb pintures acríliques i es completa amb vernís de retoc i acabat. Es fa el muntatge del conjunt sobre un suport d’Aerolam (material, lleuger, aïllant i resistent) i enganxem les rajoles en aquest suport amb -Col Fix- (abans anomenat Fer- mafix de la casa Cemarcsa, pasta adhesiva rever- sible i molt estable). Finalment l’emmarquem amb perfil d’alumini en forma de L. en aquest hi incor- porem uns suports per poder-se penjar i acollar a la paret on s’ha d’exposar.

Lorem fistrum por la gloria de mi madre esse jarl aliqua llevame al sircoo. De la pradera ullamco qué dise usteer está la cosa muy malar.

Proposta de restauració

Composició de 12 rajoles.
La rajola central superior on hi hauria la cara del Sant està totalment destrossada i fragmentada en tres trossos (hi ha part de la corona del Sant i la part superior de la túnica, un 40% de material ori- ginal). Quatre rajoles del lateral esquerre no tenen la mida, els falta una tercera part. Dos estan frag- mentades en 2 i 3 trossos. Totes elles estan es- cantonades però tenen el revers net de morters, on podem apreciar números guixats amb una tinta negra, més o menys intensa i també el nom del Sant – Domingo – i el número -12 – en la mateixa rajola.
Caldrà una consolidació de les zones febles de la capa superficial de les rajoles i netejar les super- fícies i gruix de materials adherits. Tot seguit les treballarem una per una, unint els fragments, rein- tegrant el material que manca i retocant a la ma- nera il·lusionista amb pintures acríliques. Un cop restaurades integrament, es muntarà tot el conjunt sobre un panell d’Aerolam i es tancarà amb perfil d’alumini.

Dimensions
Plafó 58×43 cm – es conserven 12rajoles. vuit de13,5×13,5×1,5cm i quatre de 8cm x1,5cm (aprox.)

Autor – Època
Desconegut – segle XVIII

Tema. Descripció. Títol
Sant Domènec de Guzman

Abrir chat
1
💬 ¿Necesitas ajuda?
Hola, en què et podem ajudar?
Call Now Button