Sant Domènec de Guzman, plafó de rajoles

Composició de 12 rajoles.
La rajola central superior on hi hauria la cara del Sant està totalment destrossada i fragmentada en tres trossos (hi ha part de la corona del Sant i la part superior de la túnica, un 40% de material ori- ginal). Quatre rajoles del lateral esquerre no tenen la mida, els falta una tercera part. Dos estan frag- mentades en 2 i 3 trossos. Totes elles estan es- cantonades però tenen el revers net de morters, on podem apreciar números guixats amb una tinta negra, més o menys intensa i també el nom del Sant – Domingo – i el número -12 – en la mateixa rajola.
Caldrà una consolidació de les zones febles de la capa superficial de les rajoles i netejar les super- fícies i gruix de materials adherits. Tot seguit les treballarem una per una, unint els fragments, rein- tegrant el material que manca i retocant a la ma- nera il·lusionista amb pintures acríliques. Un cop restaurades integrament, es muntarà tot el conjunt sobre un panell d’Aerolam i es tancarà amb perfil d’alumini.

Procés de Conservació – Restauració

– Restauració Consolidació, neteja, unió, reinte- gració, retoc de cada una de les rajoles per acabar amb el muntatge de tot el conjunt sobre un panell d’Aerolam emmarcat amb perfil d’alumini. Sistema de presentació – Reintegració. Es consoliden zo- nes de la capa superficial més debilitades amb Pa- raloid. Realitzem una neteja més acurada on apre- ciem tot el deteriorament i tot seguit treballem cada rajola com una unitat i restaurem cada una d’elles segons el seu deteriorament, unim els fragments trencats, reintegrant i retocant el que faci falta. El retoc es fa amb pintures acríliques i es completa amb vernís de retoc i acabat. Es fa el muntatge del conjunt sobre un suport d’Aerolam (material, lleuger, aïllant i resistent) i enganxem les rajoles en aquest suport amb -Col Fix- (abans anomenat Fer- mafix de la casa Cemarcsa, pasta adhesiva rever- sible i molt estable). Finalment l’emmarquem amb perfil d’alumini en forma de L. en aquest hi incor- porem uns suports per poder-se penjar i acollar a la paret on s’ha d’exposar.

Dimensions
Plafó 58×43 cm – es conserven 12rajoles. vuit de13,5×13,5×1,5cm i quatre de 8cm x1,5cm (aprox.)

Autor – Època
Desconegut – segle XVIII

Tema. Descripció. Títol
Sant Domènec de Guzman

Abrir chat
1
💬 ¿Necesitas ajuda?
Hola, en què et podem ajudar?
Call Now Button